Workshops & activiteiten

Ontdek de diepgaande wereld van hoogsensitiviteit met de informatieve workshops en activiteiten.

 • Week van de HSP 10 t/m 16 juni 2024

  Voor het vijfde achtereenvolgende jaar kunnen hoogsensitieve personen (HSP) een week lang meedoen aan allerlei interessante (online) evenementen. Van 10 tot en met 16 juni 2024 bieden HSP-professionals in Nederland en België webinars, coaching, e-books, en diverse kortingsacties aan. Alle activiteiten staan in een kalender op www.weekvandehsp.nl 

  Ongeveer één op de vijf mensen is hooggevoelig. Deze eigenschap is in het brein aangetoond, maar toch weten nog te weinig mensen werkelijk wat het behelst. Hoogsensitieve personen nemen meer prikkels waar, verwerken die informatie diepgaand en ervaren meer impact van situaties.

  Dat heeft voor- en nadelen. Als de eigenschap niet (h)erkend wordt, kan dat tot psychische en fysieke problemen leiden. Met de juiste begeleiding kan het tij keren en kunnen talenten van hooggevoelige mensen, zoals empathie, weloverwogenheid en creatief denken, zich maximaal ontplooien. Daar profiteert niet alleen de HSP zelf van, maar ook diens (werk)omgeving!

  De Week van de HSP biedt iedereen de mogelijkheid kennis te maken – dan wel de verdieping te zoeken – met deze eigenschap en haar voor- en nadelen.

  Dit jaar doe ik ook mee! Behalve het gratis kennismakingsgesprek geef ik ook een gratis coachsessie weg!

  Het enige wat je moet doen is mij een berichtje te sturen met “Week van de HSP” als onderwerp. Dat doe je hier. Ik kijk uit naar je berichtje!
week van de hsp
 • 9 november 2023 is er weer een Open Dag van het Maximaal Gezond Centrum, Burgemeester Verderlaan 19, 3544 AD Utrecht

  Programma: Het programma wordt nog samengesteld. Houd deze pagina in de gaten voor updates!

Workshops in het verleden

 • 23 maart 2023 13.00 – 17.00 Open dag van het Maximaal Gezond Centrum, Burgemeester Verderlaan 19, 3544 AD Utrecht – zie de terugblik hier.

  Programma:
  • 13.00 – 13.45 uur – Workshop: Wat is hoogsensitiviteit eigenlijk?

   We bevinden ons momenteel in een tijd waarin er gelukkig steeds meer aandacht wordt besteed aan neurodiversiteit, oftewel anders functionerende breinen. Een voorbeeld hiervan is het hoogsensitieve brein.
   Maar wat houdt hoogsensitiviteit eigenlijk in? Tijdens deze workshop hebben we kennis over de juiste definitie van hoogsensitiviteit vergaard en de werking van het hoogsensitieve brein. Simpele basiskennis die je leven makkelijker maakt.

HSP workshop