HSP coaching

Hoogsensitiviteit is een prachtige eigenschap maar kan in onze hectische maatschappij overweldigend voelen. Geen wonder, de wereld is ingericht op niet-HSP’s die de meerderheid van onze samenleving vormen. Bij Sense It gaat het om te leren voelen. Het doel van de begeleiding is je eigen handleiding op het gebied van hoogsensitiviteit vorm te gaan geven. Je gaat je eigen hooggevoeligheid ontdekken en ombuigen van last naar kracht.

Hoe ziet een traject er uit?

Elk coachingstraject bij Sense It Coaching is uniek maar bestaat altijd uit vaste elementen:

vrijblijvend kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek, ook wel een klikgesprek genoemd, is bedoeld om te kijken of er van beide kanten een klik is. Het gesprek duurt ongeveer 30-45 minuten. We hebben vervolgens na 1-2 dagen telefonisch contact. Besluiten we om samen een traject te starten? Dan volgt er een intakegesprek.

intake

Tijdens het intakegesprek onderzoeken we jouw individuele behoeften, krijgen de hulpvraag scherp en formuleren we gezamenlijk concrete doelen voor het coachingstraject. Verder bespreken we de verwachte duur van het traject en de frequentie van de gesprekken.

coachingstraject

Bij Sense It gaat het om te leren voelen. Je lichaam heeft je zo veel te vertellen. Het doel van de begeleiding is je eigen gebruiksaanwijzing op het gebied van hooggevoeligheid vorm te gaan geven. De sessies bestaan vooral uit diverse praktijkgerichte oefeningen aangevuld met meditaties en gesprekken. Je gaat je eigen hooggevoeligheid ontdekken en ombuigen van last naar kracht.

Je zult merken dat je met elke sessie steeds meer zicht krijgt op je belastbaarheid, je eigen ruimte en hoe trouw je bent aan jezelf. We gaan ontdekken wat je basiskracht is en hoe je het kan inzetten. Je leert vertrouwen op je intuïtie en hoe dat je kan helpen met het reguleren van emoties.

Het aantal gesprekken is afhankelijk van je persoonlijke situatie, maar meestal bestaat een coachingstraject uit 5 tot 8 sessies. Het traject komt tot een einde zodra je jouw doel hebt bereikt en/of een antwoord hebt gevonden op jouw vraag. We kijken terug op jouw vooruitgang en onderzoeken of het nodig is om jouw persoonlijke toolbox verder uit te breiden.

“Aga liet me nadenken over situaties en emoties vanuit een ander gezichtspunt. Het was geweldig om dingen te zien en te kunnen analyseren vanuit dit nieuwe perspectief. Het hielp om uit een vicieuze┬ácirkel te stappen en dingen van buitenaf te bekijken en ze vervolgens te veranderen.”
Luciana
Rotterdam

VEELGESTELDE VRAGEN

Natuurlijk! HSP begeleiding is voor iedereen die klachten ervaart die passen binnen de kenmerken van hoogsensitiviteit. Mogelijk zie je jouw HSP-eigenschappen als ‘normaal’, of je twijfelt omdat je je altijd al anders hebt gevoeld.

Wellicht herken je maar een deel van de kenmerken. Dit is regelmatig het geval bij hoogsensitieve HSS en hoogbegaafde HSP.

Zeker! Ik noem het een klikgesprek. In 30-45 minuten maken we kennis met elkaar om te kijken of er een “klik” is en of we verder met elkaar willen. Het is volledig vrijblijvend en gratis.

Nee, dat kan niet. Dat omdat hoogsensitiviteit geen aandoening of stoornis is. Bij Sense It heb je geen diagnose nodig om begeleidt te worden. Tijdens de intake maken we de uitgebreide hoogsensitiviteitsanalyse. Daarmee kunnen we je hoogsensitiviteit opsplitsen in priemfactoren, erover in gesprek gaan. Ook licht ik toe wat hoogsensitiviteit inhoudt en kijken we samen naar welke kenmerken bij jou naar voren springen.

HSP Coaching is altijd maatwerk. Soms ben je na 1 sessie al geholpen. Dat hangt van je hulpvraag af. Gemiddeld zijn er 4-8 sessies nodig. Dat bepalen we samen.

Wat als je graag met HSP Coaching wil starten, maar een heel traject nog te kostbaar voor je is? Er zijn gelukkig nog andere mogelijkheden.
HSP coachingstrajecten worden regelmatig vergoed door de werkgever in de kader van persoonlijke ontwikkeling. Ook is het mogelijk om via het UWV of RMT een traject te volgen. Voor meer informatie zie het kopje “UWV Werkfit”.

Naast HSP coaching in de praktijk bied ik ook de mogelijkheid om voor een online traject te kiezen. Dit kan volledig online zijn, of een combinatie van online en live sessies. Met of zonder beeld.

Kan je jouw aantwoord niet vinden?