Over mij
Aga Wenska-Verbeek

Mijn naam is Aga Wenska-Verbeek en ik woon samen met mijn man en mijn drieling van 10 in Vleuten.

Hoogsensitiviteit loopt als een rode draad door mijn leven. Van kleins af aan al had ik het gevoel anders in elkaar te zitten dan mijn leeftijdgenoten. Ik merkte meer op en bleef over alles nadenken. Ik kon andere mensen goed aanvoelen en gemakkelijk erop inspelen. De keerzijde van de medaille was dat ik vaker beter wist wat de ander nodig had dan wat mijn eigen behoeftes waren. Voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling was dat niet altijd even bevorderlijk. Ik heb dat aspect later pas echt kunnen verkennen.

Na mijn afgeronde studie (wiskunde) ben ik werkzaam geweest bij bedrijven in verschillende sectoren: van de financiĆ«le dienstverlening tot digitale marketing. Hoewel me dit veel heeft gebracht, had ik vaak het gevoel dat er iets ontbrak. Toen ik in 2021 ontdekte dat ik hoogsensitief ben en ik me in dit onderwerp ging verdiepen, besefte ik dat dit “iets” zingeving was. Hetzelfde jaar nog ben ik aan het werk gegaan in een maatschappelijke sector.

Daarnaast ben ik begonnen met de 2-jarige SPHBO geregistreerde post-HBO opleiding tot HSP Coach bij Hooggevoelig heel gewoon, die ik in juni 2023 heb afgerond. Aansluitend heb ik Sense It Coaching opgericht. Met mijn werk voor de ander iets kunnen betekenen – de zingeving was gevonden.

Ik ben een buitenmens, kan ontzettend genieten van de stilte en de natuur om me heen. Thuis is de tuin mijn favoriete plek. Ik houd enorm van beweging, vooral van dansen. Het helpt me mijn emoties uit te drukken en in mijn lichaam te komen.

Mijn praktijk is gevestigd in het Maximaal Gezond Centrum in Utrecht. Van hieruit begeleid ik mensen die graag de taal van hun lichaam (opnieuw) willen leren. Ik geloof dat dat de sleutel is om je eigen handleiding op het gebied van hoogsensitiviteit vorm te kunnen geven.

Liefs,
Aga